Vechtsportschool Peer

De vechtsportschool in jouw regio

Hapkimooyeh

Zelfverdediging

Lees meer

Tornado Kids

van 7 tot 12 jaar

Lees meer

Taekwondo

Traptechnieken

Lees meer

Vechtsportschool

Wij bieden een breed gamma aan vechtsport disciplines voor jong en oud. 
Krijgskunsten bieden je de mogelijkheid om te groeien naar de beste versie van jezelf, wij zijn er om je daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen.  

Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij je perfect kunnen sturen, coachen en begeleiden om te groeien naar jouw persoonlijke doelen.

Twijfel je nog of vechtsport wel iets voor jou is?  Of weet je niet goed welke stijl je het meeste zal liggen?  Neem contact met ons op en samen gaan we jouw gekozen richting uit.

ONTSTAAN VAN DE CLUB

In 1984 is Ronny Paesen begonnen met Taekwondo bij Kwan Hwarang in Maaseik. Dit onder leiding van Max Sopacua, waar hij  later ook les mee heeft gegeven.

In 2010 heeft Ronny samen met Theo Wetzels de Taekwondo club ‘TKD Tornado’ opgericht, in 2012 heeft Ronny zijn 3e Dan Taekwondo behaald en een VTS diploma. Door omstandigheden kon Theo sinds 2018 geen les meer geven en heeft Ronny besloten om de club te blijven verder zetten.  Het zou zonde zijn  om er zomaar mee te stoppen.

Sinds de oprichting van de club zijn we met een vaste kern altijd blijven verder trainen, waaronder ook Jef Vangaal. Jef is 1,5 jaar geleden gevraagd geweest om hulptrainer te zijn, deze taak doet hij dan ook heel goed.

Ondertussen was Ronny voor zichzelf op zoek naar een extra uitdaging, een extra gevechtssport. Hierdoor is Ronny in contact gekomen met Frankie Lacroix uit Leopoldsburg.  Na een aantal intensieve programma’s heeft Ronny daar zijn  eerste Dan en een instructeur diploma kunnen behalen in zowel Kummooyeh als Hapkimooyeh. Dat is een mooie aanvulling en een meerwaarde voor de club.

De goede samenwerking met Frankie heeft onze club de kans gekregen om zich aan te sluiten bij de Bul gul mooyeh kwan familie, geregistreerd in Korea.  Dit aanbod heeft onze club dan ook met beide handen gegrepen.

Met de uitbreiding van het vechtsportaanbod is er dan ook besloten om voortaan verder te gaan onder de naam: Vechtsportschool Peer.

Vechtsportschool

Mannen

Een nieuwe of bestaande uitdaging beginnen of verder zetten? Competitief of recreatief? Bij ons vind je wat je zoekt. Alle aspecten komen aan bod, kracht, techniek, snelheid, zelfzekerheid, en nog zoveel meer.

Vrouwen

Zelfverdediging is in deze tijden zeker geen overbodige luxe. Leer hoe je jezelf kan verweren tegen aanvallers met slechte bedoelingen. Hierdoor word je assertiever, zelfzeker en word je lichaam sterker.

Jeugd

Zelfzekerheid, assertiviteit en vertrouwen op jezelf is voor jeugd een heel belangrijk aspect in hun nog jonge leven. In tijden die steeds blijven evolueren is het belangrijk dat hun lichaam en geest correct mee evolueren.

Hapkimooyeh

Hapkido/Hapkimooyeh wordt beoefend door mannen en vrouwen van alle leeftijden, zelfs door kleine kinderen. Het is een zeer nuttige vechtsport, een die vanuit bijna elke positie of richting kan worden gebruikt. Het is een kunst van zelfverdediging en kan uiterst doeltreffend zijn als de stylist de technieken beheerst. Wat het echter nog efficiënter maakt, is het feit dat veel mensen er niet bekend mee zijn.

 

Bij onze vechtsportschool kan iedereen dit leren, zowel jong als oud.

Tornado Kids

Onze Tornado Kids starten al vanaf de leeftijd van 7 jaar.  Met meerdere trainers op de mat is geen enkele uitdaging is voor ons te groot. 

Alle kinderen hebben recht op beweging.  Waarom dan niet zelfverdediging?  We werken aan de opbouw van hun karakter, zelfvertrouwen, lenigheid, behendigheid, agressiecontrole en nog zoveel meer. 

 Kinderen hebben nu eenmaal veel energie, bij onze Tornado Kids groep kunnen ze die energie en frustraties kwijt.

Taekwondo

Taekwondo is een martial art die voornamelijk gebaseerd is op trappen en stoten (en dus niet op grepen), waarbij je (vuist)slagtechnieken leert, maar vooral traptechnieken…

Tijdens een taekwondoles perfectioneer je je technieken via poomsae’s (denkbeeldige gevechten tegen een of meer tegenstanders) en gevechten tegen een partner. Bij taekwondo moet je de basistechnieken aanleren, maar ook sparren (conventionele gevechten tussen een aanvaller en een verdediger) en zelfverdedigingstechnieken.

OFFICIËLE LINKS:

Korean Martial Arts Association

Dé federatie waar alle Koreaanse krijgskunsten samenkomen.

Bezoek website

World Hapkimooyeh Federation

Hapkimooyeh is een alomvattende naam voor alle Hapkido stijlen, takken, en systemen.

Bezoek website

World Kummooyeh Federation

Traditioneel Koreaanse zwaardkunst gecombineerd met boogschieten.

Bezoek website

Bul Gul Mooyeh Kwan

De kwan die nooit opgeeft! En aantal vechtsportscholen die intens met elkaar samenwerken.

Bezoek website

Trainingsuren

DINSDAG

19u30 – 20u30: Tornado Kids (7-12 jaar)

19u30 – 21u30: Taekwondo/Hapkimooyeh Volwassenen (+13 jaar)

DONDERDAG

19u00 – 21u00: Taekwondo / Hapkimooyeh Volwassenen (+13 jaar)

 

CONTACT: